Era na cozina que se passaba mais de l
tiempo, apuis de cuncluir todas las lhidas de l campo, daquel die. Era la
debison de la casa mais ousada; porparaba-se la quemida, cozida ne ls potes al lhume, quemie-se alhá i serbie de sala de
star. Passában ls seranos a la buolta de l lhume, culs bezinos, aonde rezában l
terço, jogában a las cartas i a l'arremunhana, ne l tiempo de las castanhas.
Todos ls anchidos de l fumeiro éran feitos
i curados na cozina. La chicha solo se
anchie çpuis de bien açunada, cun buona çurça. Las tabafeias éran feitas cun
barrenhones chenos de migas de pan, carnes cozidas, ne ls potes al lhume i
l'auga de las cozer, bien temperada, amolhecie todo l pan. Cun algun tiempo de çcanso, anchie-se cun
l'anchideira, aqueilha mistura toda, apuis
de bien mexida.
Sem comentários:
Enviar um comentário