12/03/2013

Sopas de pan






Las migas de l pan, migadas de la fogaça, son amolhecidas cun auga adubada, de la cozedura de un cacho de presunto ó chouriço.
Na segada lhebában-se siempre las suopas nas alforges,  para quemer a la selombra de un carbalho, antes de drumir la séstia.
An casa, l pequeinho almuorço, quemien-se las suopas de migas de pan, amolhecidas cun lheite, acabado de tirar da baca.




1 comentário:

  1. Parabéns Mana!
    Fico contente e muito orgulhoso por ver a tua obra publicada nestas novas tecnologias!
    Continua a trabalhar e a divulgar a tua arte tão autêntica e peculiar. Para quem viveu os tempos de juventude na aldeia e no Planalto Mirandês, dá um gozo imenso em ver estes quadros de um revivalismo simples e genuíno.
    Um verdadeiro hino ao Planalto e à língua Mirandesa!
    Baltasar Pires

    ResponderEliminar