12/03/2013

Acunchego







 

Era na cozina que se passaba mais de l tiempo, apuis de cuncluir todas las lhidas de l campo, daquel die. Era la debison de la casa mais ousada; porparaba-se la quemida, cozida ne ls potes al  lhume, quemie-se alhá i serbie de sala de star. Passában ls seranos a la buolta de l lhume, culs bezinos, aonde rezában l terço, jogában a las cartas i a l'arremunhana, ne l tiempo de las castanhas.

Todos ls anchidos de l fumeiro éran feitos i curados na cozina. La  chicha solo se anchie çpuis de bien açunada, cun buona çurça. Las tabafeias éran feitas cun barrenhones chenos de migas de pan, carnes cozidas, ne ls potes al lhume i l'auga de las cozer, bien temperada, amolhecie todo l pan.  Cun algun tiempo de çcanso, anchie-se cun l'anchideira,  aqueilha mistura toda, apuis de bien mexida.

Sem comentários:

Enviar um comentário